Yλικά που ενδέχεται να προξενήσουν κάποιο είδος αλλεργίας, δυσανεξίας ή ενόχλησης:
1. Σιτηρά που περιέχουν γλουτένη (δηλαδή σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη κτλ.) και προϊόντα που έχουν ως βάση τα σιτηρά αυτά / Cereals containing gluten (wheat, rye, barley, oats etc) and products thereof
2. Αυγά και προϊόντα με βάση τα αυγά / Eggs and products thereof
3. Ψάρια και προϊόντα με βάση τα ψάρια / Fish and products thereof
4. Αραχίδες (αράπικα φιστίκια) και προϊόντα τους / Peanuts and products thereof
5. Σόγια και προϊόντα της / Soybeans and products thereof
6. Γάλα και γαλακτοκομικά συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης / Milk and products thereof (including lactose)
7. Ξηροί καρποί με κέλυφος (όπως αμύγδαλα, καρύδια, πέκαν, φιστίκια, κ.α.) και προϊόντα τους / Nuts (almonds, hazelnuts, walnuts, cashews, pecan nuts, pistachio nuts etc) and products thereof
8. Σέλινο και προϊόντα προερχόμενα από σέλινο / Celery and products thereof
9. Μουστάρδα και προϊόντα προερχόμενα από αυτή (σινάπι) / Mustard and products thereof
10. Σουσάμι και προϊόντα προερχόμενα από σησάμι / Sesame seeds and products thereof
11. Διοξείδιο του θείου και θειώδεις ενώσεις / Sulphur dioxide and sulphites
12. Οστρακοειδή και προϊόντα με βάση τα οστρακοειδή (καρκινοειδή) / Crustaceans and products thereof 13. Λούπινο (οσπριοειδές φυτό) και προϊόντα του / Lupin and products thereof
14. Μαλάκια (χταπόδι, καλαμάρι, κ.α.) και προϊόντα τους / Molluscs and products thereof